PİYANİST BEUM ERÜ'DE KONSER VERECEK

5.11.2014 11:42:59

Kore'yi temsil eden yükselen yıldız, Piyanist SOHN Jeung Beum'un piyano resitali Türkiye'de Kore Kültürünü tanıtma yılı kapsamında Kayseri'de düzenleniyor.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi ve Kore Kültür Merkezi tarafından düzenlenen ve Koreli Ünlü Piyanist SOHN Jeung Beum’un katılımı ile gerçekleştirilecek “Piyano Resitali”, 07 Kasım 2014 Cuma günü saat 16.00’da Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Piyanist SOHN Jeung Beum, Kore Ulusal Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olup şimdi  Almanya’da performans gösteren, çocukluğundan beri, dahi olarak dikkat çeken başarlı ve genç bir müzisyendir. 2011 yılında George Enescu Uluslararası Yarışması’nda birincilik ödülü olmayan yarışmada ikincilik ödülünü alarak uluslararası sahnede de yeteneğini sergilemiştir.

Piyanist SOHN Jeung Beum kimdir?

4 yaşında Piyano çalmaya başlayan ve 8 yaşındayken ilk Kumho Pridigy Konserini veren Sohn Jeung Beum, 2008 yılında Kore Ulusal Sanatlar Üniversitesi’ne girmiştir.  Joong-Ang, Ewha ve Kyunghyang gibi Kore’nin ünlü müzik yarışmalarında birincilik elde eden Beum, Kore Kültür, Spor ve Turizm bakanlığı tarafından düzenlenen Kore Ulusal Öğrenci müzik yarışmasında da ödül almıştır.

Genç Piyanist Beum, Kore ve Çin diplomatik ilişkilerinin 7. Yıldönümü etkinlikleri adına düzenlenen konserler ve Kumho Dahiler konseri gibi çok sayıda konserde yeteneğini göstermiştir.

Ayrıca, Seul Filarmoni Orkestrası’nda solo olarak yer alan Sohn Jeung Beum, Almanya’da Hochschule Für Musik und Theater München’de Prof. Arnulf con Arnim’in öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.